Friday, October 9, 2015

Zoeva četkice + Mac 221

Zdravo devojke!

Nakon duže pauze, ponovo se se vraćam pisanju postova. Nažalost, u toku spremanja ispita, nikako nisam imala vremena da se posvetim blogu kao što sam planirala. To će se sada promeniti.

Elem, u prošlom postu sam vam obećala da ću napisati recenziju Zoeva četkica koje sam kupila u Nemačkoj. Pored toga, napisaću vam i svoje utiske o MAC-ovoj 221.



Kao što vidite, kupila sam 5 Zoeva četkica: 101 Luxe Face Definer, 105 Luxe Highlight, 109 Luxe face paint, 237 Detail Shader, 322 Brow Line.

Zoeva Luxe Face Definer 101

Pomalo mi je nejasan naziv ove četke uzev da se radi o klasičnoj velikoj četki za nanonšenje praškastih proizvoda, odnosno proizvoda u kamenu. Ovo je jedna prava univerzalna četka koju možete koristiti za sve - nanonšenje pudera u kamenu, bronzera, setting/finishing powder-a. Ja sam je lično kupila za nanošenje bronzera - i ispostavilo se da fenomenalno radi taj posao. Kako je četka velika i mekana, ne toliko gusto zbijenih vlakana, ona kupi idealnu količinu bronzera i lako je disperzuje preko većih površina lica. Ja bronzer nanosim u obliku broja 3 i malo preko nosa. Ne volim da mi se jasno definisano vidi gde sam stavila bronzer, već volim da samo malo otoplim deo uz kosu, oko slepoočnice i jagodica. Ovu četku koristim i za nanošenje Givenchy Poudre Libre završnog pudera. S obzirom na svoju veličinu i mekoću, ova četka je prosto idealna za raspršivanje bilo kog proizvoda u tankom sloju, preko celog lica. Imam je već skoro 3 meseca, lepo se ponaša pri pranju, uopšte se ne linja ni tokom upotrebe ni tokom pranja. Nije promenila oblik, jednako je mekana kao kad je kupljena. Cena joj je bila 19,99 eura (poređenja radi, Mac četka za ovu namenu košta oko 8000 u našoj radnji u Ušću).

Zoeva luxe highlight 105

Još jedna sjajna četka. U suštini, ona je u nekom smislu, kao smanjena verzija malopre opisane četke. Idealne je veličine za nanošenje highlighter-a u prahu, ne ponaša se toliko dobro kad se radi o highlighter-ima u kremi. Pored njene osnovne namene, rado je koristim i za neka sitnija blendanja. Ispostavlja se da sjajno blenda preoštre ivice kontura i rumenila. Možda najmanje "potrebna" četka od svih prisutnih, iako je i ona veoma korisna za određene namene. Perfektna je i za baking tehniku. Cena joj je bila 12,99 eura.

Zoeva Luxe Face Paint 109

Apsolutno najbolja četka za kontur koju sam ikada probala. Idealno nanosi proizvod i idealno ga blenda. Moram priznati da ga nisam koristila sa kremastim/tečnim proizvodima za kontur, već samo sa praškastim (ja za konture koristim Inglot Scuplting Powder u nijansi 505). Ne znam šta bih dodala za ovu četku sem da se pokazala kao značajno bolja od hvaljene Narsove Ita Kabuki četke. Ovo je jedina Zoevina četka koja se iole linja, s tim što je to zanemarljivo malo. Cena joj je bila 12,99 eura (Nars Ita Kabuki košta oko 50 eura).

Zoeva Detail Shader 237

Mala korisna četkica koju ja koristim za nanošenje senke u pregib i kako bih napravila "V" u spoljnom delu kapka, kao i za nanošenje senke na donji kapak, tik uz trepavice. Značajno sam unapredila izgled svog donjeg kapka i mogućnosti stvaranja tog "smoked out" izgleda od kada koristim ovu četkicu. Ova četkica mi radi onaj posao oko kojeg Mac pencil brush 219 i ja nikad nismo mogle da se dogovorimo. Dodaću da je ova četkica pomalo oštrija, te da ukoliko pokušate s njom da blendate, može doći do blage iritacije ukoliko vam je osetljiva koža u okoločnom predelu. Njena namena je prvenstveno da tapkajućim pokretima nanesete senku gde vam je potrebno. Na neki način, ova četkica je smanjena verzija Mac-ove 239. Cena u Douglas-u joj je bila 7,99 eura.

Zoeva Brow Line 322

Sjajna četka. Perfektno nanosi i praškaste proizvode (Golden Rose senka za obrve) i kremaste/gelaste (Mac fluidline/ Anastasia Beverly Hills Dipbrow). Pokazala se znatno bolja od Blush 25B četkice za istu namenu. Četkica je malo ćvršća, kao što i treba da bude za ovu namenu. Cena joj je bila 6,99 eura.



Mac 221

Smanjena verzija čuvene 217-ice. Naime, meni je 217 uvek bila prevelika s obzirom na oblik i veličinu mog pregiba. Ova četka je nešto uža na vrhu i savitljivija od 217-ice i za mene idealne veličine za blendanje senke u pregibu, a pogotovo u samom spoljnom uglu. Ova četkica je koštala oko 25 eura.


Da zaključim, Zoeva četkice su odlične četkice, fenomenalnog kvaliteta, i po mom mišljenju, praktično ni po čemu ne zaostaju za Mac-ovim (sem po ceni). Jedino žalim što ih nisam kupila više dok sam imala priliku. Zoeva četkice možete naručiti sa njihovog oficijelnog sajta. Cene nisu visoke, poštarina je relativno visoka i iznosi 18 eura.


To je bilo sve što se tiče današnjeg posta. Uskoro ću vam pisati o nekim proizvodima koje mi je drugarica donela iz Amerike ali i o četkicama za blendanje senke. Da li postoji nešto o čemu biste više volele da čitate?

Do sledećeg čitanja,

Komš(m)in(k)ica

4 comments:

  1. Zoeva mi je duuugo bila na listi želja i konačno sam se domogla par četkica :) Imamo i jednu zajedničku, 105. Premišljala sam se oko 101, sad kad sam pročitala kako ti dobro služi, žao mi što je ne ugrabih :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakvi su tvoji utisci povodom 105? Čega bi još volela da se domogneš, pored 101? :)

      Delete
  2. Koliko su ove cetkie divne i zaista bih volela da ih isprobam, steta sto Zoeve nema kod nas :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Razmisli o naručivanju s njihovog sajta, pogotovo ako nađeš nekoga s kim bi mogla da podeliš poštarinu. Mislim da ima par devojaka na ana forumu koje bi bile rade da urade tako nešto. :)

      Delete