Tuesday, October 20, 2015

Haul - America - Hourglass, Anastasia Beverly Hills, Becca (Nars teaser)

Zdravo devojke.

Još pre nekoliko meseci, čim mi je drugarica rekla da će ići na Work&Travel u Americi, sam znala da ću (pored toga što će mi drugarica nedostajti) imati priliku da nabavim neke od proizvoda koji su nama nedostupni, a za kojima sam dugo čeznula. Ubrzo nakon toga sam drugarici dala jedan omanji spisak sa proizvodima koje je ona pre nekoliko nedelja donela.

Hvala Kristina!


Kao što možete da primetite na slici kupila sam: Nars Sheer Glow Foundation u boji Siberia (pumpica se kupuje odvojeno), Nars Radiant Creamy Concealer u boji Chantilly, Anastasia Beverly Hills Dipbrow u boji Ebony, Hourglass Ambient Lightning Powder u boji Diffused Light i Becca Shimmering Skin Perfector Poured u boji Pearl (Nars Vera ovde samo pravi društvo ostalim proizvodima). 
  
Kako sam trenutno apsolutno pretamna za pravljenje svrsishodnog swatch-a Narsovog pudera i korektora, za to ću vam ostati dužna ovaj put, te vam ovom prilikom obećavam će oni dobiti zasebnu recenziju čim posvetlim dovoljno da zapravo počnem da ih koristim i budem u prilici da ih svočujem. Sliku odozgo možete shvatiti kao svojevrsni teaser. :)

Ovog puta ću vam pisati o Hourglass-ovom setting puderu, Bekinom prelepom hajlajteru i ABH pomadi za obrve.  

Hourglass Ambient Lighting PowderOvo je proizvod koji je negde hibrid između veoma blagog hajlajtera i setting pudera. Ideja koja leži iza njega je slična onoj koja je iza čuvenih Guerlain kuglica - uklanjanje preteranog prirodnog sjaja lica, produžavanje trajnosti podloge uz blago osvetljavanje lica uz pomoć reflektujućih čestica. Ovaj proizvod radi za mene ono što sam želela da radi Guerlain meteoriti, sve ono što je malopre navedeno. Meni se lično meteoriti ne dopadaju, jer mi se čini da je efekat previše suptilan, pogotovo za njihovu cenu (iskreno se nadam da su ovi iz novogodišnje kolekciji imaju malo intenzivniji efekat, neupućeni neka pogledaju tekst Tijane sa bloga Pudrijera KLIK!). 


Moj je u boji Diffused light, što je svetlo žuta boja, skoro bela. Puder nije previše pigmentovan s obzirom na to da za korišćenje u ovu namenu ne bi ni smeo da bude. Izuzetno je fino mleven te se blago trusi. Na licu izgleda divno, nimalo praškasto. Može se u debljem sloju koristiti kao vrlo suptilan hajlajter, može se koristiti za blago sjajno setovanje područja ispod očiju kao i za setovanje celokupne šminke. Naglasiću, ovaj puder nema nikakve šljokice u sebi. On sadrži u sebi oku nevidljive reflektujuće čestice, što za rezultat ima efekat veoma blagog odsjaja sa lica. Kreator ovog proizvoda se vodio idejom kreiranja efekta obasjanosti lica nežnim svetlima koja su univerzalno flattering, i čini mi se da je sa ovim proizvodom to i uspeo. Pored ovog efekta, pore su minimizirane, nekako blurovane, višak sjaja sa lica je sklonjen i supstituisan ovim, daleko suptilnijim.

Na slici ispod se sa leve strane nalazi swatch gde sam puder nanela u debelom sloju, bar 2-3 sloja, a sa desne strane se nalazi deo gde je fino izblendan preko kože. Sliku na licu neću okačiti jer naprosto nisam uspela da načinim sliku koja će na pravi način preneti efekat koji ovaj proizvod ima na licu. 


Ovaj proizvod me je oborio sa nogu, te mislim da ću plakati kad ga potrošim, uzev da nije dostupan kod nas. Već planiram naručivanje sa interneta što bih i vama preporučila ukoliko vam se ovaj proizvod dopada. Cena mu je 45 $.

Becca Poured Highlighter


Verujem da je celoj blogosferi poznat ovaj brend i to pogotovo po svojim čuvenim hajlajterima. Becca proizvodi hajlajtere u kamenu, u kremi kao i tečne konzistencije. Verovatno je najpoznatiji njihov hajlajter u kamenu u boji Opal, mada se čini da će ga onaj u novoj boji, Champagne Pop, kreiran od strane Jaclyn Hill, svrgnuti sa trona popularnosti . Odličnu recenziju koja razjašnjava ponudu Bekinih hajlajtera je uradila Temptalia na linku KLIK!. Kako sam snažno želela praktično beo, snažan hajlajter, s obzirom na to da već posedujem par zlatastih i rose gold varijanti, ja sam se odlučila za verziju u kremi u boji Pearl.  


Pakovanje je čvrsto, neobičnog izgleda. Otvara se uz omanji napor te je sigurno da se nikad ne bi sam otvorio u torbi. Sam proizvod me je oduševio. Traje na licu preko 8 sati i daje izuzetno lep sjaj. Šljokice su nevidljive, čestice imaju veoma snažnu refleksiju te shodno tome vizuelno podižu jagodice. Idealan je za trenutno tako popular strobing. Boja Pearl je skoro bela, sa najsitnijim nagoveštajem rozikaste boje. Njegov roze blizak rođak bi bio Benefit High Beam. Na svoču na ruci ispod deluje belje i grublje nego što jeste jer sam ja trenutno i dalje poprilično preplanula (otprilike Mac NC30-NC35, s tim što sam zimi NC15).


Odlično se blenda prstima, četkicom (Sephora Airbrush Concealer Pro 57), pa čak i Beauty Blenderom. Na licu, dosta preplanulom, nanet prstima u veoma maloj količini izgleda ovako:


Ja sam ovim proizvodom oduševljena i raduje to što mi se čini da će dugo trajati s obzirom na to koliko mi je malo potrebno za željeni efekat. Cena mu je poprilično visoka - 38 $ za 5,5 grama. Ovaj proizvod nije dostupan kod nas, te ga možete poručiti sa interneta. Najsličnij proizvod koji je nama dostupan je Benefitov High Beam (čini mi se da mu je cena oko 4000 dinara za desetak mililitara).

Anastasia Beverly Hills Dipbrow 


Možda najpoznatiji proizvod za obrva na planeti. Čini se da, otkad su obrve postale najvažniji deo na licu, makar prema vodećim mejkap artistima, novi proizvodi neprestano stižu na rafove prodavnica. Čak su i mnogi drogerijski brendovi izbacili određene proizvode koji imaju za cilj da zadovolje ovu novootkrivenu potrebu. 

Što se mojih obrva tiče, njima praktično ništa od ovakvih proizvoda nije preko potrebno. Naime, moje obrve su guste i deblje, kada počupam dlačice koje predstavljaju očigledni višak, prema današnjim merilima su poprilično dobre. Prema nekadašnjim merilima, gde su milimetarske obrve bile praktično imperativ, su bile predebele. 

Od proizvoda koristim nekoliko stvari: Mac prozirnu maskaru za fiksiranje obrva, Golden Rose senku za obrve i proizvod o kojem vam sada pišem. Rutina ide otprilike ovako: Očešljam obrve, blago popunim obrve ili GR senkom ili ABH pomadom, opet ih očešljam četkicom pa ih setujem prozirnom maskarom. Što se četkice tiče, koristim Zoevinu četkicu o kojem sam vam pisala u prethodnoj recenziji. Ona se pokazala kao veoma kompatibilna sa pomadom za obrve. 


Moja pomada je u boji Ebony koja je skoro crna, s tim što i dalje imam neku toplotu u sebi i najsitniji nagoveštaj braonkasto crvenkastog tona. Mislim da bi za moje potpuno crne, hladno crne obrve bolji match bila pomada u boji Granite. Ja sam nekako previdela postojanje ove boje, te sam naručila Ebony, koja je sasvim dobra ali ne i perfektna. Sam proizvod je spektakularno dugotrajan - traje bukvalno dok ne skinem šminku. Vodootporan je i kad se jednom osuši (setuje) ne mrda. Nije lak za korišćenje. Potrebno je uložiti određeni napor kako bi se ravnomerno naneo na kožu između dlaka koje sačinjavaju obrve, te je potrebno brzo blendati pre nego što se osuši. Čini mi se da je možda i lakši za korišćenje na ljudima koji imaju ređe obrve, jer nema potrebe za tolikom bledanje. Prpizvod prijanja i za kožu i za same dlačice, samo naravno, na različit način, što otežava blendanje. Ukoliko tražite proizvod koji je lakši za korišćenje a imate crne ili skoro crne, guste obrve, preporučila bih vam gorespomenutu Golden Rose senku za obrve. Nije ni blizu ovoliko dugotrajna, prvenstveno zbog svoje teksture, ali je i više nego dobra, jedinstvena po svojoj hladno tamnosivoj boji i izuzetno povoljna (košta oko 250 dinara u Liliju). 


Na ovoj slici možete videti kako ovaj proizvod izgleda na licu. Pored ovog proizvoda na licu imam puder Maybeline Afinitione Mineral u boji 45 (Light Honey) i veoma lagan sloj Hourglass Lightning Powder pudera za setovanje u boji Diffused Light na levoj polovini lica (iz vaše perspektive). Ova slika je nastala u skoro pa bezuspešnom pokušaju da vam približim efekat ovog pudera za setovanje. Mislim da je efekat na slici jedva vidljiv, ali se nadam da će vam ipak donekle poslužiti. Možete primetiti da podočnjaci izgledaju manje izraženo na levoj polovini lica, kao i da je umanjen sjaj čela.


Nadam se da vam se ova recenzija dopala. Sledeći put ću, za promenu, pisati o proizvodima koji su dostpuni kod nas. Naprosto nisam mogla da se suzdržim od toga da sa vama podelim svoje oduševljenje nekim od proizvoda koji su kupljeni u inostranstvu. Verujem da mnoge od vas imaju svoje neostvarene željice koje se tiču nama nedostupnih proizvoda. Ako vam je za utehu, rečeno mi je u Nemačkoj, od strane devojke koja je tamošnja predstavnica Urban Decay brenda, da se trenutno vode pregovori za njegov dolazak na naše tržište, kao i na tržište zemalja iz regiona.

Ako ste stigli na kraj ovog dugačkog posta, svaka vam čast i hvala vam na čitanju.

Do sledećeg čitanja,

K. 

2 comments:

  1. Nije bilo tesko stici do kraja posta. Tekst je iscrpan i informativan. A i fotografije su ti veoma dobre. Raduje me da su posle 25 godina pune obrve ponovo u modi...:)

    ReplyDelete
  2. Sve mi se dopada! Fotografije su ti bas, bas dobre! :*

    ReplyDelete