Wednesday, September 9, 2015

New in - Češka i Nemačka - Prvi blogopost ikada

Drage dame, nakon dužeg obitavanja iz prikrajka po blogosferi, odlučila sam (na insistiranje par ljudi iz mog okruženja) da započnem vlastiti blog. Prvi post na ovom blogu, post koji upravo čitate, sadrži kratak opis proizvoda koje sam kupila (i jedva donela) sa putovanja u Češku i Nemačku. To otprilike izgleda nekako ovako:



Da, znam da sa mnom nije baš sve u redu.


Kao što možete primetiti, bilo bi suludo a verovatno i iluzorno da pokušam da vam kažem svoje prve impresije o svakom od proizvoda koji se nalazi na slici (TEASER: preparativa se ne nalazi na ovoj slici, namig), te sam odlučila da ovaj post zapravo podelim u nekoliko postova. U ovom postu ću vam govoriti o Urban Decay proizvodima. Pa, da počnemo.

Urban decay 24/7 Glide-on pencil(s)

Da, ove olovke su savršene. Koliko god hvalospeva da ste čitali o njima, još su bolje. Lako se nanose, ne razmrljavaju se, ne uvlače se u sitne borice, izuzetno su dugotrajne (čak i na visokim temperaturama umeju da mi izdrže po 8 sati +). Izuzetno sam impresionirana svojstvima ovih olovaka, definitivno bih a verovatno i ću ponoviti kupovinu. Kupila sam bolje Hustle, Corrupt i Perversion. Kako slike govore više od reči a swatch-evi su verni: 



Prva odozgo: Corrupt (hladna tamno braon sa sitnim šimerom)
Sredina: Hustle (hladna braon boja, desaturisana)
Dno: Perversion (najcrnja crna)

Urban decay eyeshadow in Lounge

Ja i dalje nisam sigurna kako tačno da opišem ovu senku. Pokušaću ovako: To je senka tamno braon boje koja se presijava na smaragdno zeleno. Nisam planirala da je kupim. Ne znam kako vi postupate kad su u pitanju kupovine u inostranstvu, ali ja sam mesecima merkala stvari online pre nego što sam otišla u inostranstvo. Shodno tome, imala sam poprilično jasne ideje o tome šta ću kupiti. Neverovatno je koliko utisak uživo ume da bude različit od onog koji se stekne preko interneta. Naprimer, planirala sam da kupim Narsov Albatros hajlajter koji me je uživo razočarao (nije ništa bolji od Nyx-ovog Ritualistic kojeg već imam), a ova senka mi je preko interneta delovala preintenzivno i napadno. Nisam mogla više da progrešim. Ova senka je apsolutno prelepa uživo, kao i sve UD ludačke pigmentacije, mekana je, lepo se blenda, ne trusi se. Jednostavno savršena! Ono što me je posebno oduševilo je to da se može nositi potpuno samostalno, bez bilo koje druge senke u pregibu ili gde već drugde. Kad sam je nosila do sad, nanela sam je preko celog mobilnog kapka i blago izblendala u pregibu. Uz malo maskare, izgledalo je zbog kompleksnosti same senke koja ima primetni dual shift pigment, kao da sam uložila mnogo više vremena u šminkanje nego što jesam. Naprosto, idealna za brzi, nekomplikovani smokey eye. 







Na mojim swatch -evima se ne vidi braonkasto crveni podton, ali verujte mi, tu je.

Toliko u današnjem postu, o ostalim proizvodima ćete čitati u toku narednih dana. U narednom blogpostu ću pokriti Nars proizvode koje sam kupila.

Do sledećeg čitanja,
Komš(m)in(k)ica


P.S. Novi blog je rođen!





7 comments:

  1. Super new in! Ja imam Albatross ali se meni lično jako dopada. Jako dugo traje na licu i mislim da ga to malo izdvaja od drugih.

    Reci mi pošto idem uskoro u Prag gde si kupovala i kakve su cene? :)

    ReplyDelete
  2. Dobrodošla! :) Divni su ti noviteti!

    ReplyDelete
  3. Odličan post! Crna olovka je prelepa! :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da ti se dopada. Crna olovka je prava najcrnja crna, iskreno sam se iznenadila pigmentacijom.

      Delete
  4. Ilona, u Pragu su, sem za nekoliko brendova, cene vrlo slične cenama kod nas. U Češkoj a i u Nemačkoj su Clarins, Clinique i Estee Lauder nešto jeftiniji. Naprimer, Este Lauder Sculpting lipstick je kod nas oko 4400 dinara, tamo je nekih 600 dinara leftiniji. Clinique preparativa je značajno jeftinija u odnosu na one cene koje se nude u našoj Sefori. Mislim da je razlika najmanje 20 % za neke proizvode. Gledaj da Clinique kupiš u nekoj od njihovih flagship prodavnica. Izbor je naravno ogroman i prodavačice jako dobro znaju svoj posao. Preporučujem ti da odeš u tržni centar Paladium, on je na njihovom Trgu republike. Tamo možeš naći Estee Lauder, MAC, Korres, Clinique i Sephoru. S druge strane, ne propusti da posetis Douglas u Na Prikope ili Vaclavskom trgu. Douglas ekskluzivno drži Rouge Bunny Rouge (što ih čini jedinstvenim u ovom delu Evrope), Armani ali i neke druge brendove. RBR senke me nisu toliko oduševile uživo koliko su mi dobro delovale preko interneta, ali su zato njihovi tečni hajlajteri nešto najlepše što sam ikada videla. Nažalost, bili su rasprodati. Da zaključim, u Pragu ima smisla kupovati one proizvode kojih nema kod nas kao i preparativu. Tipični brendovi poput Šanela, Diora i njima sličnih jednostavno koštaju isto ili zanemarljivo manje. Lep šoping ti želim!

    ReplyDelete